KEMIČNI PILINGI DERMACEUTIC

Dermaceutic je vrhunska blagovna znamka za estetsko dermatologijo, ki jo priporoča največ strokovnjakov na področju profesionalne nege kože.
Dermaceutic je vrhunska francoska znamka za estetsko dermatologijo, ki jo priporoča največ strokovnjakov na področju dermatologije. Učinkovitost Dermaceutic produktov in profesionalni postopkov je podprta z obsežnimi kliničnimi raziskavami.
Skrivnost linije Dermaceutic je predvsem v visoki koncentracijah in sinergiji aktivnih učinkovin. Naj gre za znake staranje, pigmantacijo, akne ali druge nepravilnosti. Linijo sestavljajo kemični pilingi prilagojeni tipu kože in načinu življenja. Površinski pilinge, srednje globoke in globinski pilinge dopolnjujejo z linijo strokovnih in visoko učinkovitih izdelkov za nego na domu, ki so na voljo tudi vam. Ti izdelki optimirajo medicinsko estetski postopek in skupaj ustvarijo popolno nego

DERMACEUTIC KEMIČNI PILING je hiter, varen in učinkovit postopek za izboljšanje videza in delovanja kože, posvetlitev pigmentacij, glajenje gubic, ožanja por, izboljšanje tonusa in teksture kože.
Postopek kemičnega pilinga je kratek in skoraj neboleč, malenkost moteče je lahko luščenje kože, ki nastopi 2.-3. dan po postopku in traja nekaj dni. Takrat je koža videti slabše, vse nepravilnosti so še bolj izražene, je rdečkasta, se lušči in potrebno jo je zaščitit pred soncem. Vse to izgine v nekaj dneh in koža postaja iz dneva v dan lepša.

KAKO KEMIČNI PILING DELUJE IN KAJ SO NJEGOVE GLAVNE SESTAVINE?

Z nanosom kemičnega pilinga povzročimo nadzorovano poškodbo kože, ter posledično luščenje vrhnjega sloja kože. Spodnji sloj kože je gladek, boljše teksture in izenačene pigmentacije. Koži tako povrnemo gladkost, zdrav lesk, sijaj ter lep, mladosten videz.
Poznamo različne kemične pilinge, ki jih delimo glede na jakost in globino delovanja. Imamo zelo površinske pilinge in površinske pilinge, ki delujejo na povrhnjico in vrhnjico. Ti pilingi vsebujejo AHA kisline kot so mlečna kislina, glikolna kislina, citronska kislina, azelainska, mandljeva kislina itd. in BHA kisline kot je salicilna kislina. Srednje globoki pilingi segajo do usnjice in globoki pilingi pa do spodnjega dela usnjice. Ti pilingi vsebujejo TCA –triklorocetno kislino, jesnerjevo raztopino ter raztopino fenola.

KAJ SE DOGAJA S KOŽO PO NANOSU KEMIČNEGA PILINGA?

Koža lahko po posegu pordi, oteče, čuti se rahlo zbadanje ali pekoč občutek, kar običajno traja le nekaj ur, lahko tudi še dan po postopku. Prav tako se vam bo koža zdela umazana, temnejša in kakršne koli pigmentacije bodo bolj izražene. Lahko imate občutek zategovanja kože. Čez 2-3 dni nastopi želeno luščenje kože. Luščenje traja od 3 do 5 dni. Pri srednje globokem pilingu se luščenje začne nekaj dni po postopku in je zelo opazno. Pri globokem pilingu se bolj kot luščenje opazi oteklina, rdečina in rosenje kože, ki lahko trajajo od 7-10 dni.
Kemični piling sproži intenzivno obnavljanje kože, zaradi česar je koža bolj občutljiva na UV žarke. Zato je nujno, da kožo ustrezno zaščitimo s kvalitetnim in predvsem visokim zaščitnim faktorjem ZF 50.

KAKO KEMIČNI PILING VPLIVA NA IZBOLJŠANJE KOŽE? KAKŠNE REZULTATE LAHKO PRIČAKUJEMO?

Laboratorij Dermaceutic je v 30 letih delovanja razvil različne vrste pilingov za različne problematike in doseganje različnih globin kože. Zato pred vsakim postopkom priporočamo predhoden pregled in diagnozo kože oziroma problematike, saj lahko le tako dosežemo dobre in predvsem željene rezultate. Za optimalne rezultate je potrebno upoštevati dana navodila, kožo pred postopkom pripraviti na kemični piling in se držati dogovorjenih terminov. Pri zelo površinskih in površinskih pilingih priporočamo 4-6 ponovitev v seriji, ki se lahko po potrebi ponavlja. Razmik med postopki v seriji  je 14 dni. Rezultat je lepša tekstura kože, zožane pore, lepa in sijoča koža, izboljšano delovanje kože, manj gubic.
Pri postopku posvetljevanja pigmentacij (Mela Peel Forte) priporočamo 1-2 postopka v razmaku 30 dni. Po postopku sledi obvezna mesečna uporaba kreme Mela Cream z aktivnimi učinkovinami za podaljševanje delovanja in učinka. Rezultat: vidno posvetljene pigmentacije in izboljšana tekstura kože.
Vsekakor lahko rečemo, da je že en postopek kemičnega pilinga dobra naložba v lepo kožo, vendar se moramo zavedati, da je za izboljševanje določene problematike (akne, pigmentacija, povnetne brazgotine, gube) potreben čas, predpisane ponovitve in predvsem realna pričakovanja.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This